Siden ett unik material

PikiWiki_Israel_42681_Old_mulberry_tree_in_Kibbutz_Hanita

250px-Seidenspinner-drawing

I am en mullbärslarv och min ända livsuppgift är att lägga ägg för att säkra nästa generation av silkeslarver. Allt jag äter är blad från Mullbärträdet.  – Kom inte på tanken att gödsla eller bespruta trädet för då dör jag, Jag är allt för känslig för kemikalier.

I gengäld spinner jag den mest underbara siden som är skön mot din hud och som kan att anpassa sig för din kropps behov. Sidenets fiber är lång och mjuk, den transporterar bort fukt och är värmereglerande – håller dig sval när det är varmt och värmer när det är kallt. Mina siden trådar skapar inte statisk elektrisitet och drar inte till sig damm och partiklar var på kvalster och bakterier inte trivs i siden.

Tack för att du sköter om mina mullbärsträd varsamt och skapar en bra miljö för mig.

Lämna en kommentar