Okategoriserade

Det lilla galleriet i solen av Marie Sammeli

Hur hamnade jag här? Jag är ingen äventyrare. Min bucketlist består inte av vandringar i Himalaya, att se toppen av en pyramid eller att simma med delfiner. Den består av Tom, att han ska gifta sig med mig. Att ge Theo en riktigt trygg och fin familj och ett syskon, tänker Julia desperat när flygplanshjulen nuddar marken i Kapstaden.

Julias liv går inte riktigt som hon har tänkt sig, den glimrande karriären i PR-branschen i Stockholm går allt annat än glimrande. När Tom kommer hem och berättar att han har fått ett erbjudande om jobb i Kapstaden så finns egentligen inget att fundera på, det är klart de ska åka. Hon, Tom och deras son Theo till äventyret i solen. Om hon nu bara hade varit en äventyrare

Samtidigt som Julia kämpar för att bygga upp ett nytt liv i Kapstaden inser hon att det är något som inte riktigt stämmer. Varför är Tom så grinig hela tiden? Grannen, galleristen till Det lilla galleriet, måste hon hacka på henne om varenda småsak? Vad krävs egentligen för att komma med in i gemenskapen på skolan? Skulle inte livet i solen vara mycket lättare?

(kopierat från Adlibris)

Mitt omdöme:

Detta är en bok om att våga börja om. Vi får möta Julia som flyttar till Kapstaden med sin familj. Ingenting blir som hon tänkt sig. Boken innehåller kärlek och vänskap. Men också lite allvar. Härliga karaktärer. Jag tycker att Julia är både tuff och modig. Jag gillar miljöbeskrivningarna. Det känns som jag är i Kapstaden när jag läser boken. Boken bjuder på många goda skratt. Detta är en riktig feelgood. Den är charmig,varm,mysig och helt underbar. Jag sitter som fastklistrad från första sidan. Ibland är den faktiskt spännande. Boken har glimten i ögat. Jag mådde bra när jag läste boken. Boken är fängslande och välskriven. Den är lättläst. Tyvärr så tycker jag att den är lite förutsägbar. Men det gör inget att den är det. Jag fick en fin läsupplevelse av denna lilla pärla. Jag tycker att omslaget bjuder in till läsning. Nu ser jag fram emot fortsättningen. Jag vill läsa mer om Julia. Hoppas på en fortsättning. Självklart rekommenderar jag varmt boken Det lilla galleriet i solen.

Betyg:4/5

Jag fick boken av Bladhbybladh förlag. Tack!

Digitalhälsan

kläder

konstnär