Okategoriserade

Min vegetariska maträtt

Här nedan ser ni en vegetarisk pasta som jag har gjort

Mamma är den som odlar mest hemma jag är med, hjälper till och lär mig hur man ska göra med plantorna. Jag tycker även att det är kul att följa växterna när växer tills det blir frukt som man kan plocka sedan. det finns hur mycket som helst att ta till vara av det som man har odlat själv. Vilket jag tycker är viktigt att man ska ta vara på det man har hemma. laga något god maträtt vem vet det kanske blir succé.

Detta receptet kom jag på en dag när det var så varmt på sommaren. Jag ville ta vara på det som vi hade odlat laga något gott och enkelt. Jag tycker att det är roligt att laga mat av det man har odlat själv. Allt smakar så mycket mer när man bara kan plocka ifrån plantan. 

4-6 personer   Tillagning ca 30 minuter

1st squash

1st gullök

Vitlök efter tycke och smak

ca 5st Tomat

1 Paket Röda kidneybönor (200g)

3st Morot

Grönkål

Nudlar eller pasta

ca 1/2dl Chilisås

krydda med chiliflakes, salt och peppar efter smak

Gör så här:

Skär grönsakerna och squashen stek squashen tills den blir mjuk. Krydda med chiliflakes koka nudlarna / pastan enligt förpackningen. Ha i moroten, löken och chilisås till sätt sedan tomaterna. Skölj kidneybönerna blanda i dom också. Ha även i grönkål och nudlar/pastan i blanda runt. Klart att bara att njuta av en härlig snabb lagad sommar mat.

Jag hoppas verkligen att ni också kommer tycka om denna maträtten.

Om ni har växthus hemma hos er våga odla några nya växter/grönsaker det är kul å prova något nytt. Gör även en plats för ett par stolar och ett bord så ni kan sitta inne i växthuset ta en fika eller äta mat. Bjud hem vänner pynta växt huset med ljusslinga och tänd levande ljus

Lycka till!