Okategoriserade

Glad påsk

Till helgen är det påsk!!!

Påsken kommer antigen tidigt eller sent. Men år kom den tidigt jag tycker att det är lite mysigt med påsk att man kan samlas igen som man gjorde vid jul och nyår. Man får lite andrum ledigt äta god mat, bakelser och godis. Sitta i solen å njuta att våren är på väg.

När jag var liten

Jag och min bror kläde alltid ut hos på påskafton å delade ut påskbrev med godis på skolagården där vi alla barnen samlades. Efter det så åkte vi till grannarna å hälsade glad påsk. Vi åkte efter det till ett av våra fritidshus å bodde där under helgen.

Men sen när vi blev äldre så gjorde vi en lite annorlunda visst vi delade påskbrev med kompisarna på skolgården. Sen efter det åkte vi till Göteborg tog färjan till Tyskland till släkten som vi hade där. Vi åkte ner så många gånger på påsken och jag älskade att komma hem till dem eftersom de hade gömt påsk ägg i deras trädgård så det låg. pappers lappar vart man skulle gå till nästa ledtråd sen hittade man ägget till slut.

Vi bilade runt i Tyskland i en vecka för att se oss omkring.

Påsk pyssel

Ibland kunde jag sista efter påsk å måla för hand på ägg som vi hade blåst ur äggets innehåll. Som vi har kvar än idag i glasburkar de står som prydnad i fönstret.

Pynta

Men blir det att pynta ta fram det färg glada färgerna som piggar upp det i vardagen det kan behövas idag. Så det blir att pynta påskriset med de små äggen som några ägg som jag målat annars så är det små ägg som man har köpt på affärerna.

Var försiktiga

Var försiktiga med er tänk på att hålla avstånd och inte bli sjuka av Covid-19

GLAD PÅSK 🙂