Okategoriserade

God morgon!

Jag hoppas att ni har haft en fin påskhelg. Varit ute om ni har haft fint väder å grillat?

Jag var med till fritidshuset vi hade en bra påskhelg. Åt en massa god mat som bland annat rökt egen lax och kött. Om ni inte har en rök så rekommenderar jag att ni ska köpa er en egen rök så ni kan röka egen fisk och kött.

Vi var mycket ute hela påskhelgen vi gick bland annat i våra skogar m.m. Men det gällde att man klädde sig varmt fast att solen var framme så blåste det riktigt kallat det var som is vindar i luften. Men det var skönt å få komma ut å röra på sig. Ta lite kort i skogen och få njuta av den tysta ljudet i skogarna.

Påskdagen

På påskdagen på kvällen herregud vad det blåste upp till oväder på kvällen. Det började med lite regn sen så kom det snöhagel och det började även att åska. Senare på kvällen vilket jag tycker att det är obehagligt är när det börjar att åska på kvällar.

Dagen efter

Fritid huset ligger nära sjön så man har som sagt sjö utsikt. Sjön började “gå upp” som vi säger på värmländska alltså isen är snart borta. Under påskhelgen innan det bliv oväder. Men dagen efter så var isen nästan borta.

Så man kan säga att vi fick alla väder omslag på en kväll.

Lite fakat

Har ni hört om de fyrtio martyrer eller läst i bondepraktikan. Om ni inte har den så låna den på biblioteket eller av någon i din familj kanske har den boken. Den 9 mars så kom snön vilket innebär att det kommer att komma lite då och då snö eller oväder ett tag till och kallt ute.

Kanske kan bli varmt snart!

Men jag kollade lite på vädret och det kommer att bli lita varmare till veckan så vi kanske kommer att få våren tillslut ändå 🙂