Okategoriserade

Smink

Fick intresse tidigt

Ända sen jag var ca 5år när jag såg min mamma sminka sig fin när vi skulle bort på kalas. Jag fick lite ögonskugga till att börja med lite lätt naturligt.

Första egna smink

Jag fick mitt första egna smink när jag var 8å. Jag minns att jag var tidigt med smink bland vänner att ha eget. Jag sminkade mig när så fort jag skulle på kalas för att vara fin. Jag var så stolt över att ha smink. Man kände sig så vuxen då. Jag minns när jag hade kompisar hos mig så sminkade vi varandra.

Lärde mig

När jag började på gymnasiet så var det en vecka på varje veckan så fick man välja om man ville prova på. Då hade frisör linje en kurs hur man sminkade sig fint ifrån grunden till festligt. Vilket jag passade på att lära mig. Jag lärde mig hur jag ska sminka hur man ska lägga rouge och ögonskugga.

Jag har även fått en sminkkurs av familjen i en av butiken Mac up store. Det var bra med tips och råd efter mitt ansikte hur jag ska sminka. Vilket smink som passar mig och att man behöver inte så mycket smink hemma hos sig.

8st olika smink produkter

Som ni på bilderna så har jag bara 8st smink produkter. Det som jag har

  • skin serum make up store
  • foundation soft touch make up store
  • bareminerals orignals puder
  • duo shading smog make up store
  • brow pomade make up store
  • eyeliner make up store
  • mascara
  • ögonskugga nude
  • sminkborstar make up store

Min hud

Jag har torr hud och får lätt röda kinder/rodnad i ansikte vilket är jobbigt när man är på fest. Men nu äntligen så hittade jag foundation som täcker detta vilket är en lättnad. Som passar min hud som inte torkas ut av sminket.

Alltid när jag tar bort sminket är jag noga med att ta en återfuktande ansiktskräm. Jag använder ritual skincare night.

Tips

Fråga i sminkbutiken om tips och råd vad som passar dig bäst. Passa även på att boka en tid om sminktips så får en genom gång. Det är bra att få den hjälpen när man är nybörjare med smink.