Okategoriserade

Igår var det sköldkörtel dagen :)

 Året 2004

En dag så åkte mamma, jag till Arvika sjukhus där jag blev grundligt undersökt. Läkaren ringde dagen efter och sa ni måste åka idag imorgon är det försent.

Så här såg jag ut innan jag kom till sjukhuset och innan jag började med medicinerna.

Åkte till sjukhuset

17/12 blev en konstig dag. Jag var på skolan. Vid lunch kom mamma å hämtade mig. Vi åkte direkt till Karlstad sjukhus där väntade en sjuksköterska vid entrén som följde hos till operation avd. De hade avbokat operationer, kallat in hjärtspecialister. Eftersom de vill prioritera mig först. De gjorde ultraljud på hjärtat eftersom jag hade samlat på mig mycket vätska. Som tur var helt, opåverkad. Som de kallade för ett starkt hjärta.

Jag var 8år och blev inlagd på sjukhuset i några dagar. Började med mediciner eftersom min ämnesomsättningen var för lågt.

Jag fick läkare på barn avd som är speciellast inom sjukdomen.

Han sa att vi hade turen på vår sida och att det är under funktion sköldkörteln. Han hade kollat i min journal och misstänkte att jag kunde redan har haft fel när jag var liten.

Han har även varit med och påverkat att varje nyfödd bebis ska ta blodprov för att sköldkörteln är ok.

En miss av skolsköterskan. Som missat kontroller som ska följas på skolelever.  Hennes kommentar till mamma var hon kommer ikapp snart.

Jag blev bättre

Jag började känna mig piggare, gladare och åt mer och de 8liter vätska blev borta. Tappade håret fläck viss hår. Så klippte håret kort av det lilla som var kvar.

Det blev endel sjukhus besök 2ggr om halvåret. De ville ha koll på mig hur min utveckla sig

Det blev en skillnad när all vätska blev borta på bilden har jag börjat med mediciner.

Mina symtom:

Slutade växa på längden

Håret, naglarna slutade växa

Blev tjockare och tyngre

Sliten, dålig kondition

Hårväxt på ryggen

Åt dåligt spydde ibland upp maten eftersom kroppen kände sig mätt

Hur det är idag

Idag mår jag bra jag tränar eftersom jag lägger på mig lätt. Men jag har vant mig vid att min kropp kommer att vara lite rund. Jag tar mina mediciner varje dag och blodprov 1gg om året.

Håret är tunt jag önskar att jag hade. Tjockare hår. Men jag har köpt mig löshår hos rapunzel i Göteborg i deras butik för att få håret mer fylligare när man ska på fest.

Här har jag löshår i på bilden.