Okategoriserade

Dagens middag

Mamma brukar som vanligt göra stor kok när hon lagar mat. Så det blir över till portion mat eller flera portioner av maten.

Istället för att slänga maten så fryser vi alltid ner det som blir över så tar vi det som en annan dag till middags mat. Jag tycker att det är praktiskt att ha mat i frysboxen så är det bara att ta upp på morgonen så är det tinad å klart när man ska koka potatis eller pasta/ris.

Vi odlar som sagt egna grönsaker som vi har nytta av på sommaren som vi alla njuter av. Att få plocka egna tomater och squash m.m.

Våran middag bestådd av rest av grillat/ kokt kött

Du behöver: ca1st squash 2st medelstora tomater för kokta potatis Vitlök krydda grov svartpeppar

Gör så här: Skär squashen, tomaterna och även potatisen i bitar. Stek squashen tillsätt vitlök kryddan, peppar stek tills squashen tills den mjuk tillsätt sedan tomaterna och potatisen. Krydda och smaka av!!

   

Ikväll

Jag ska kolla på en serie som heter Below deck som handlar om personal som jobbar på en båt. Det kommer olika gäster efter varje båttur. Denna serien finns på tv3 så om ni inte har sett den så tycker jag att ni ska se den.

Till det serien så blir det även en kopp te och choklad nu när det regnar ute. Riktigt höst väder nu men jag tycker att det är mysigt ändå. Man kan tända lite levande ljus få det mysigt nu på kvällarna. Jag tycker att det blir så fina färgen nu på hösten också på alla löv träden. Se när de ändrar färg för dag för dag. Då går det fort till första frost morgonen också.

Det blir som sagt spännande se hur vinter blir i år om det blir mycket snö och kanske en bra is så man kan åka skridskor.