Okategoriserade

Kjolar

Idag finns det så många olika modeller av kjolar. Jag har alltid tyckt om att klä mig fint sedan när jag var liten. Eftersom jag såg hur de som var äldre än mig kläde sig så ville jag också se bra ut. Jag tycker om den enkla varianten att det ska var enkelt och elegant inte för mycket utsmyckat på kjolen. Bara en enkel modell som passar till allt och alla tillfällen.

De kjolarna som jag tycker om är dessa modellerna

Denna kjolen är gjord av skinnimitation väldigt klassik och även tidlös.

Dom här kjolar är mocka kjolar också klassik och tidlösa det som jag gillar med dessa är att de har fickor och även detaljen med dragkedja mitt fram snyggt.

Visste ni

Ända sedan 1300-talet då kläderna blev ”figurnära” så gjorde korsettens förlaga entré tillsammans med kjolen. En kombination som skulle hålla sig kvar ända in på 1900-talet.

Kjolen är ett av våra äldsta klädesplagg. Även ett av de mest älskade. Den äldsta kjolen som någonsin hittats är cirka 5 900 år gammal och var tillverkad av strån. Det finns egentligen inte några regler för hur en kjol får se ut, eller i vilket material den är tillverkad av. Den ska börja vid midjan.