Okategoriserade

Morsdag

Har ni firat morsdag idag jag hann inte göra detta inlägget tidigare men bättre sent än aldrig. Detta recepte såg jag i en tidning kommer inte ihåg vilken. Men den är så enkel att göra man kan förbereda  pajen dagen innan.

Banoffee paj

Ca 12 bitar Ingredienser 100g smör ca 1/3dl socker 200g digestivekex Fyllning 1 burk dulce de leche eller karamelliserad mjölk 1/2tsk flingsalt 2 banaer 3dl vispgrädde 50g choklad Gör så här Sätt ugnen på 175 grader smält smöret och blanda med socker.

Mixa kexen till smulor i en matberedare eller krossa för hand blanda med smöret. Tryck ut i botten i en paj form eller en springform 24-26cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen ca 10minuter tills den är gyllne. Ta ut och låt den svalna.

Bred ut dulce de leche på botten och strö över flinsalt. Skala och skiva bananerna. Vispa grädden. Fördela bananerna på dulce de leche bred på grädden riv över chokladen.

Tips: Botten kan man göra dagen före och mixa helst i matberedaren för då blir det finna smulor håller ihop botten bättre.