Okategoriserade

Enkel middag

Middag

Det som jag tycker är verkligen en mat rätt som man kan ta vara på. Mat restester som t.ex köttfärs rester, banan, skinka precis allt. Det är att göra sin egen pizza man kan ha så mycket på den som göra sin egen pizza ifrån grunden. Så enkelt och lätt att göra om man har bjudet hem vänner så kan man laga pizza tillsammans. Så får ni en enkel middag som ni har gjort tillsammans

 

Deg: 25g jäst 1+1,5/2dl vatten 1+1,5/2msk olja 1/2 tsk salt 4dl vetemjöl Fyllning: 1/2 dl chilisås eller ketchup Oregano Curry Köttfärs Skinka Championer tomater Banan Majs Annans Räkor Olika ostar t.ex mozzerlla,hushålls ost brieost och getost Sallad: 1/2dl äppel cidervinäger 1/2dl vatten Oregano svartpeppar Ca 1/2 vitkål strimlad 1/2dl oliv olja Paprika

Gör så hör: Börja med salladen så att den hinner dra till sig. Strimlad vitkålen och skär paprikan fint blanda allt i en skål. Smula jästen i en bunke. Häll över vattnet rör om tills jästen har löst upp sig. Tillsätt oljan, salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa ca 30minuter. Ta upp och knåda degen tillsätt eventuellt mer mjöl. Kavla ut degen lite innan du lyfter det över. Till en ugns plåt som är mjölat för att undvika att degen fastnar i plåten. Börja med chilisås eller ketchupen, oregano köttfärsen.

Sen är det bara att lägga på resten om du har banan på pizzan glöm inte att ha på curry på bananerna det blir mer smak. Avsluta med att strö över riven hushålls ost Grädda i ugnen 250grader 10-15minuter

Tips om det blir över av pizza frys in den så kan ni ha det som lunch låda på jobbet.