Okategoriserade

Risotto

Klassiker maträtt

Denna maträtten risotto är en klassiker och även en maträtt. Som är verkligen ta vara på det du har hemma i skafferit. Jag älskar verkligen enkla och billiga klassiska maträtter. Som man själv kan ändra med det som man har hemma till sin egen.

Så därför tyckte jag att denna maten skulle passa bra nu. När allt höjs i priser så det gäller att tänka smart och billigt

Första gången som jag lagade risotto var på hemkunskap lektionen som man hade i årskurs 8:an.

                     

Ingredienser:

4-6pers

  • Risotto ris eller vanligt ris
  • 1st köttbuljong
  • 600g köttfärs
  • 1 st gullök
  • 2st vitlök klyftor
  • svamp t.ex kantarell
  • salt och peppar
  • Tomter

Gör så här:

Följ instruktioner för det riset du ska men jag rekommenderar verkligen riset som heter risotto den. Blir mer “krämig” än den vanliga riset. Stek köttfärsen ha i samma kastrullen som riset. Ha även  i köttbuljongstärning och tillsätt vätska så att den löser upp sig. Stek även den finkade gullöken, vitlöken. Förväll/ stek svampen. Skär tomaterna blanda allt ihop i kastrullen och smaka av med salt och peppar.

Det bästa med denna maten är att man kan även frysa ner den så gör en stor sats. Så har en en färdig maträtt till en annan dag då ni kanske har bråttom och har inte tid att laga med ifrån grunden. Då är det bara ta upp en låda tina den så är maten klar.

Just nu så är ja klar med en till maträtt men jag får se. Om den bliv bra och vad resten av familjen tycker om den. Bliv den bra så lägger jag ut den det som är bra är att den är också enkel och billig att göra.

Hoppas att ni har haft en toppen bra första advent idag. Nu ska jag se på en julfilm.

Ha en trevlig kväll!!!