Okategoriserade

Andra advent

Söndag

Tänka att det är redan är 2:an advent och det går sakta men säkert till jul nu. Även fast att du har mycket kvar att baka till jul så försöker du göra allt du vill. Varför inte be någon att hjälpa dig av tex en vän som kommer till dig så hjälps ni åt båda med julbaket.

Denna helg har jag och mamma bakat till jul. Vi har båda något vi vill baka. Liksom något som måste bakas så som vi tycker ät viktigt. Men också det som vi vill baka om man har tid och lust. Då vill och kan man prova baka något nytt också att ha åå kakfatet. Så denna helgen blev verkligen en bakdag.

Middag

Samtidigt var det ett tag sen vi lagade den. Man kan kalla den för bacon gryta. Verkligen lätt lagad och snabb. Den är verkligen för den som tycker om en stark maträtt. Det är många som tycker att det är svårt att en maträtt av bacon. Oftas så steks den tillsammans med ägg till frukost men här har ni en middag. Ni kommer verkligen att älska denna maträtt.

Ingredienser: 4personer

 • 2 pkt bacon
 • 1st gullök
 • 1st röd paprika
 • 3dl grädde
 • 1/2 – 1 burk majs
 • 1/2tsk sambalolek
 • 1/2tsk curry
 • 1/2 cayena peppar
 • 1dl ketchup
 • salt och peppar
 • Maizena
 • Persilja

Gör så hör:

Skär baconet och stek den lite så att den har fått lite färg. Ha baconet i gryta/ kastrull. Hacka paprikan och gullöken stek ha i kastrullen. Koka ur stekpannan med lite vatten ha i kastrullen. Ha i kryddorna, persilja, grädden och lite maizena. Låt koka upp sedan puttra i 15minuter.

Serveras med ris eller pasta.

Tips: tycker ni att den är för stark så kan servera med créme fraiche så blir det inte starkt när man äter maten.