Okategoriserade

Lasagne med aubergine

Fullt ös

Man kan nästan tro att julstressen har kommit nu igen. Jag fattar inte jag har bra koll på allt men ändå. Så blir det stressigt på slutet av dagen och är trött när man kommer innanför dörren. Så jobbigt man vill ju kunna varva ner framför tv:n istället så somnar jag framför tv:n.

 

Middag

Jag gjorde en ny variant av denna lasagnen så är jag njöd med receptet. Även familjen tyckte att denna är bäst hittills som vegetarisk. Den kallas nu lasagne med aubergine.

Lasagne med aubergine

Du behöver:

4-6 portioner

  • Olivolja
  • 1st gullök
  • 2st vitlök
  • ca 300g spenat
  • 2st ricotta ost
  • 100g feta ost smulad
  •  3krm muskot
  • 1st röd paprika
  • 1-2 pk krossade tomater
  • 1st halloumiost
  • 3st stora morot
  • 1st aubergine
  • 1st pk färdig kokta böner / linser
  • salt och peppar
  • riven ost
  • Lasagneplattor

Gör så här: 

Sätt på ugnen på 200 grader. Skala och skär gullöken, vitlöken, fräs i några minuter tillsätt spenaten steks några minuter. Blanda fetaosten, ricottaosten, muskot smaka av med salt och pepper. Tillsätt spenaten och löken.

Skala och riv morot och halloumiosten på rivjärn, skär paprikan och skölj av bönerna /linser. Blandas ihop en annan bunke. Skär aubergine i ca 1cm tjocka skivor.

Börja med att ha krossade tomater i botten av ugnsformen lägg lasagne plattor ta spenat röran sedan lasagne krossade tomater, aubergine, morot röran. Försätt så tills du har tagit det sista av morotröran stör du bara över riven ost.

Gräddas i ugnen i ca 30minuter.

Tips: Gör denna lasagne klar dagen före