Okategoriserade

Köttfärslåda

Första gången

Som liten så var jag ofta med vid matlagning och även bakning. Jag var ca 7år skulle jag tro som jag fick min första kokbok. Jag har fortfarande kvar den, det är endel bra och enkla recept. Som man kan laga till en jätte god billig maträtt.


Du behöver:

 • 500g köttfärs
 • 1 gullök
 • 1 burk konserverade tomater
 • olja till stekning
 • ca 4dl creme fraiche
 • 1 ägg
 • riven ost
 • salt och pepper
 • chiliflakes

Sallad dressing

 • ca 1-1,5dl olivolja
 • 1msk vinäger
 • salt och pepper
 • 1tsk dijon
 • flytande honung kan uteslutas

Gör så här:

Sätt på ugnen 175 grader. Hacka löken och stek den stek köttfärsen tillsammans med löken tillsätt salt, peppar och chiliflakes. Tillsätt de konserverade tomater i köttfärsen blanda smaka av med kryddorna. Häll upp köttfärsen i en ugnsform. Blanda creme fraiche, ägg ha lite krydda i detta också. Häll sedan över över köttfärsen strö över riven ost gräddas ugnen i ca40minuter tills den har fått färg.

Serveras med pasta, ris eller bulgur

Dressing: Så god dressing du blandar alla ingredienserna ordentligt. Smaka av med kryddorna.

Så detta är min köttfärslåda. Hoppas ni tycker att den är enkel och billig. Sallad dressing den kommer att bli populär i din sallad framöver passar till allt.