Okategoriserade

5 Maj

Kallt

Det var sol idag men det blåste kallt så man trodde. Att man var tillbaka till hösten. Men istället att tänka så kollade jag på långtids väder och där visade plusgrader nu på natten. Det kommer göra en hel del nu.

Soppa

Fick matlåda av mamma´s maträtt. Många som tycker att denna soppa är så god och enkel.

Ingredienser: 4portioner

 • 1 rödlök
 • 1-2 vitlök klyftor
 • 1 förp böner
 • 2 morötter
 • 1 majs burk
 • 500g köffärs
 • 3st potatis
 • 3st tjock korv
 • Ca en halv falukorv
 • 1 förp krossade tomater
 • 1 grönsaksbuljongtärning
 • 3dl vatten

Gör så här:

Stek köttfärsen hacka och skala rödlök, vitlöken stek dom sedan, ha i en kastrull. Häll av bönerna, majsen skölj ha i köttfärsen. Tillsätt krossad tomater och den skivade  korven. Skär potatisen, morötterna tunt ha i dom också. Ha i vatten och grönsaksbuljongtärningen låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.

Serveras med creme fraiche och bröd.

Till mig

Igår så köpte jag en present till mig själv eller ja jag behövde det också. Jag åkte till Rusta butik som hade verkligen fått in en massa fina saker nu. Men jag köpte mig en en parfym som lukter vanilj verklig en fin doft älskar den verkligen.

Jag skriv i ett tidigare inlägg där jag tycker om parfymer. Men nu det är med ekonomin och priser går upp. Kolla på butiker som Rusta eller ÖoB med parfymer eller smink. Ibland kan det vara bättre.