Okategoriserade

Enkel recept på mat vid poolen en sommar

Sommaren är här och det är dags att njuta av solen, poolen och god mat.

Att laga mat vid poolen kan vara lite knepigt, men det behöver inte vara svårt. Det finns många enkla och goda recept som passar perfekt vid poolen.

En av de viktigaste sakerna att tänka på när man lagar mat vid poolen är att välja alternativ som är lätta att äta med en hand. Sliders, kabobs, frukt- och grönsaksbrickor, chips och dips eller till och med sushirullar är alla bra alternativ. Försök att undvika mat som kräver bestick eller tallrikar då det kan vara svårt att hantera dem samtidigt som man håller i en drink eller simmar i poolen.

Perfekt plockmat när man ska bada i poolen.

Att laga mat vid poolen kan också vara ett tillfälle att prova på nya smaker och rätter. Varför inte testa en fräsch melonsallad med vitost eller en lättlagad sommarpasta med zucchini och mangold? Det finns många enkla och snabba recept som passar perfekt för en dag vid swimmingpool som du kan hitta hos Poolgiganten.

Grundläggande utrustning

Att ha rätt utrustning vid poolen är viktigt för att kunna laga enkel mat på sommaren. Här är några grundläggande saker att tänka på.

Grill eller portabel kokplatta

En grill eller portabel kokplatta är en viktig del av utrustningen för att laga mat vid poolen. En gasolgrill är ett bra alternativ eftersom den är lätt att använda och snabb att värma upp. Om du inte har tillgång till en grill kan en portabel kokplatta vara ett bra alternativ. Se till att du har tillräckligt med gasol eller bränsle för att laga mat under hela dagen.

Servis och bestick

Att ha rätt servis och bestick vid poolen är viktigt för att kunna äta maten på ett bekvämt sätt. Plastglas och tallrikar är ett bra alternativ eftersom de är lätta att bära med sig och enkla att kasta efter användning. Se till att du har tillräckligt med bestick för alla som ska äta.

Kylmöjligheter

Att ha tillgång till kylmöjligheter är viktigt för att hålla maten fräsch och säker att äta. En kylväska eller kylbox är ett bra alternativ för att hålla mat och dryck kalla under dagen. Se till att du har tillräckligt med is eller kylklampar för att hålla allt kallt hela dagen.

Enkla receptidéer

Här är några enkla receptidéer för mat vid poolen en sommar. Dessa recept är lätta att förbereda och smakar fantastiskt.

Grillade grönsaksspett

Grillade grönsaksspett är en hälsosam och läcker maträtt som är lätt att laga. För att göra grönsaksspett, skär grönsakerna i bitar och trä dem på spett. Pensla spetten med olivolja och krydda med salt och peppar. Grilla spetten på medelhög värme tills grönsakerna är mjuka och grillade. Servera spetten med en svalkande yoghurtsås.

Klassisk kycklingsallad

En klassisk kycklingsallad är en lätt och fräsch maträtt som är perfekt för en varm sommardag. För att göra salladen, koka kycklingen och skär den i bitar. Tillsätt grönsaker som tomat, gurka och sallad. Toppa med en dressing av olivolja, vinäger och örter.

Fräscha fruktbåtar

Fruktsallader är en hälsosam och läcker maträtt som är perfekt för en varm sommardag. För att göra en fruktig fruktsallad, skär frukten i bitar och blanda dem i en skål. Tillsätt en söt och syrlig dressing av honung och limejuice. Servera fruktsalladen i små skålar eller i båtar av vattenmelon eller ananas för en extra somrig touch.

Det är enkelt att laga hälsosam och läcker mat vid poolen en sommar. Med dessa enkla receptidéer kan du njuta av god mat utan att behöva spendera timmar i köket.